Sendai Beef, Brand Quality

| コメント(0) | トラックバック(0)

You may know Kobe Beef as Japanese high quality brand beef, because Kobe was open for foreigners for long time.
But you can not miss Sendai Beef as one of Japanese high quality beef.
imagesR6D4FMND.jpg

Sendai Beef was started from a cattle of name "Shigeshigenami" brought from Kobe. (Ref. Wikipedia) 
茂重波号.jpg

It should be grown in Miyagi between 100% Miyagi female and 90% Miyagi male cattles.

It must be at least level A5 or B5 of the marbling scale by Japanese Beef Association to become called "Sendai Beef".
about_img1.png

Best cook is steak of course.
imagesACQ1E967.jpg

Good also as Sukiyaki.
すきやき.jpg

You can try Sendai Burger. (Ref. tabelog.jp)
仙台バーガー.png

Please do not forget "Sendai Beef Tongue" known nationwide.
牛たん.jpg

Let's enjoy Japanese food!, by Sergio.


(In Japanese)
仙台牛、ブランド品質
日本の高級牛肉と言えば神戸牛はご存知でしょう。神戸は長い間外国人に開かれていましたので。 けど、日本の高級牛肉と言えば仙台牛を忘れてはいけません。
そもそも仙台牛は、神戸から移された「茂重波号」という名の牛から始まりました。(Wikipedia参照) 
仙台牛と呼ばれるには、まず、100%の宮城産雌親と90%の宮城産雄親の間で生まれ、宮城県で飼育される必要があるとのこと。
そして、日本食肉格付協会の霜降り度A5またはB5であればやっと仙台牛と呼ばれることになるとのこと。
一番の調理法はやっぱりステーキでしょう。
スキヤキにしても良し。
仙台バーガーもあるようです。(tabelog.jpより)
全国的に有名になった仙台牛タンもお忘れなく。
日本食を楽しみましょう。セルジョでした。

トラックバック(0)

トラックバックURL: http://www.mkanyo.jp/asc/blog/mt-tb.cgi/3997

コメントする

2020年12月

    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

月別 アーカイブ

このブログ記事について

このページは、総務課が2016年9月 8日 20:44に書いたブログ記事です。

ひとつ前のブログ記事は「明海大学インターンシップの皆さんが活躍中です♪」です。

次のブログ記事は「マリンパル福興だより  パート6  9月その2」です。

最近のコンテンツはインデックスページで見られます。過去に書かれたものはアーカイブのページで見られます。